Procurorul Curţii Penale Internaţionale, „profund îngrijorat” de situaţia din Rafah

Procurorul Curţii Penale Internaţionale Karim Khan este „profund îngrijorat de bombardamentele raportate şi de potenţiala incursiune terestră a forţelor israeliene în Rafah”, a spus acesta, luni, pe platforma de socializare X, scrie Reuters.

200 afișări
Imaginea articolului Procurorul Curţii Penale Internaţionale, „profund îngrijorat” de situaţia din Rafah

Procurorul Curţii Penale Internaţionale, „profund îngrijorat” de situaţia din Rafah

El a reiterat faptul că CPI „investighează în mod activ orice infracţiuni presupuse a fi comise” în Gaza şi a afirmat că „cei care încalcă legea vor fi traşi la răspundere”.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că patru batalioane Hamas se află la Rafah. Aici se află şi sute de mii de persoane strămutate de violenţele din nordul ţării.

Netanyahu spune că Israelul nu îşi poate atinge obiectivul de eliminare a militanţilor islamişti cât timp aceştia rămân acolo. Civilii ar trebui să fie evacuaţi din zona de luptă, a spus acesta.

Khan a cerut, de asemenea, eliberarea imediată a tuturor ostaticilor reţinuţi în Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, adăugând că acest lucru „reprezintă, de asemenea, un obiectiv important al investigaţiilor noastre”.

Israelul nu este membru al Curţii de la Haga şi nu recunoaşte jurisdicţia acesteia. Însă, în octombrie, Khan a subliniat că instanţa sa are jurisdicţie asupra oricăror potenţiale crime de război comise de Hamas în Israel şi de israelieni în Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici