Procurorul general al SUA nu se va recuza din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

Procurorul general al SUA, William Barr, nu se va recuza de la supravegherea anchetei privind amestecul rusesc în alegerile din 2016 şi a posibilelor legături dintre Donald Trump şi Moscova, a declarat luni purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Justiţie, relatează Reuters.

204 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al SUA nu se va recuza din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

Procurorul general al SUA nu se va recuza din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

"După confirmarea generalului Barr, consilierii în materie de etică lăau sfătuit pe generalul Barr să nu se recuze din ancheta procurorului special. În concordanţă cu acest sfat, generalul Barr a decis să nu recuze ", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec.

Înainte de nominalizarea sa pentru postul de procuror general, Barr a scris un memoriu de 19 pagini în care susţinea că o parte din investigaţia lui Mueller privind obstrucţionarea de către Trump a justiţiei a fost "o greşeală fatală." El a împărtăşit memoriul cu echipa juridică a li Trump şi cu Departamentul de Justiţie.

Mai târziu, în audienţelede confirmare ale Senatului, Barr a spus că îi va permite lui Mueller să-şi termine ancheta şi să facă publice cât mai multe constatări. Mueller ar trebui să finalizeze ancheta în următoarele săptămâni.

Fostul procuror general Jeff Sessions, pe care Barr l-a înlocuit, a refuzat să supravegheze ancheta după ce nu a dezvăluit la audiere propriile întâlniri pe care le-a avut cu ambasadorul rus.

Trump l-a ridiculizat şi mustrat public în mod constant pe Session în urma recuzării sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici