Producătorii francezi au distribuit gratuit lapte în centrul Parisului

Producătorii de lapte din Franţa au continuat marţi protestele în toată ţara, acţiunea cea mai spectaculoasă având loc în centrul Parisului, unde a fost distribuit lapte în mod gratuit populaţiei.

27 afișări
Imaginea articolului Producătorii francezi au distribuit gratuit lapte în centrul Parisului

Producătorii francezi au distribuit gratuit lapte în centrul Parisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Piaţa Republicii, numeroşi parizieni s-au adunat cu sticle goale în faţa unui camion-cisternă în care erau 22.000 de litri de lapte.

"Parcă eram în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, când oamenii stăteau la cozi pentru alimente", comentează un pensionar.

Acţiunea a fost condusă la iniţiativa organizaţiei de caritate Secours populaire şi a sindicatului agricol Confederaţia ţăranilor.

Începând cu 10 septembrie, producătorii de lapte francezi, revoltaţi faţă de scăderea preţurilor, au multiplicat acţiunile de protest.

"Laptele care a fost distribuit este laptele furiei ţăranilor", explică Frederic Guillemain, un producător din zona Mont Saint-Michel.

Protestele producătorilor francezi au inclus în multe cazuri deversarea laptelui pe câmpuri sau în locuri publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici