Producţia de marijuana, aproape legalizată într-un oraş californian

Consiliul municipal al oraşului californian Oakland, din Golful San Francisco, a deschis calea legalizării culturilor pe scară largă destinate producţiei de marijuana, utilizată în California în scopuri medicale, anunţă surse din cadrul municipalităţii.

59 afișări
Imaginea articolului Producţia de marijuana, aproape legalizată într-un oraş californian

Producţia de marijuana, aproape legalizată într-un oraş californian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Propunerea a fost adoptată de Consiliul municipal într-o primă lectură, cu cinci voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, şi urmează să fie examinată într-o a doua lectură la 27 iulie", a declarat Crystal Bing, grefier la Consiliul municipal.

Bing a adăugat că, după adoptarea sa definitivă, măsura ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011.

Prin autorizarea producţiei de marijuana la scară largă - în scopuri medicale, singura producţie care este autorizată în California -, oraşul Oakland speră să obţină fonduri suplimentare din taxe. "Este important pentru oraşul Oakland să participe deplin la creşterea şi dezvoltarea exploatărilor legale", a declarat consilierul municipal Rebecca Kaplan, pentru cotidianul San Francisco Chronicle.

Propunerea provoacă însă temerea micilor producători, care consideră că intrarea pe piaţă a cultivatorilor importanţi le-ar putea pune în pericol activitatea.

Californienii urmează să se pronunţe în noiembrie asupra unui proiect de lege ce vizează legalizarea completă a canabisului, a cărui comercializare este autorizată de 14 ani în scop terapeutic.

Noua lege ar putea permite oricărei persoane cu vârsta de peste 21 de ani să deţină 28 de grame de canabis şi să cultive pentru uz personal această plantă pe o suprafaţă maximă de doi metri pătraţi, iar autorităţile locale ar urma să fie autorizate să impună o taxă pe consum. Dacă legea este votată, California ar putea deveni primul stat care legalizează acest drog uşor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici