Produs care poate contracara efectele unui atac chimic, creat de un specialist din Franţa

Un om de ştiinţă din oraşul francez Marsilia a dezvoltat un produs care poate contracara în mod rapid agenţii neurotoxici ai armelor chimice, metoda putând fi utilizată în cazul unui atac terorist, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

611 afișări
Imaginea articolului Produs care poate contracara efectele unui atac chimic, creat de un specialist din Franţa

Produs care poate contracara efectele unui atac chimic, creat de un specialist din Franţa (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Este vorba de un produs pe bază de enzime, nontoxic şi nepoluant, care permite decontaminarea rapidă, în doar câteva minute, şi care este aplicabil atât asupra persoanelor, cât şi asupra obiectelor şi materialelor", a explicat profesorul Eric Chabrière, de la Universitatea Aix-Marsilia.

"Sprayul permite tratarea părului şi hainelor, care sunt decontaminate greu în general", a explicat specialistul francez.

Serviciile secrete occidentale se tem că reţeaua teroristă Stat Islamic ar putea comite un atentat cu arme chimice în Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici