Profetul Mahomed, expus în postură de homosexual în Olanda

Un muzeu din oraşul olandez Gouda va expune o serie de fotografii cu homosexuali care poartă măşti cu chipul profetului Mahomed sau al ginerelui său Ali.

4 afișări

Această iniţiativă va declanşa cel mai probabil reacţii dure din partea comunităţii musulmane, după mai multe scandaluri similare, precum caricaturile daneze cu profetul Mahomed sau un desen suedez care îl înfăţişează pe profet cu trup de câine, relatează publicaţia Le Figaro, în ediţia electronică.

În urmă cu câteva zile, un muzeu din Haga a decis să retragă aceste fotografii, de teama unor represalii.

Fotografiile au fost realizate de artista iraniană Sooreh Hera, pentru a demonstra "ipocrizia" preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a negat recent existenţa homosexualilor în ţara sa.

Sooreh Hera, care a cerut azil în Olanda în 2000, a declarat că a fost ameninţată. "Am crezut că voi găsi libertatea de expresie în Olanda. Însă nu este o ţară liberă. A devenit o dictatură islamistă", a explicat artista.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici