Programul Alimentar Mondial întrerupe distribuţia în nordul Yemenului din cauza fondurilor limitate

Programul Alimentar Mondial (PAM) a transmis, marţi, că a întrerupt distribuţia de alimente în nordul Yemenului din cauza fondurilor limitate şi a dezacordului cu autorităţile locale cu privire la priorităţi, potrivit Reuters.

168 afișări
Imaginea articolului Programul Alimentar Mondial întrerupe distribuţia în nordul Yemenului din cauza fondurilor limitate

Programul Alimentar Mondial întrerupe distribuţia în nordul Yemenului din cauza fondurilor limitate

Sanaa şi regiunile din nordul Yemenului se află sub controlul Houthi, grupare susţinută de Iran, care se află în război din 2014 cu un guvern susţinut de Arabia Saudită, cu sediul în oraşul-port Aden din sud.

Luptele s-au diminuat în ultimii doi ani, atenuând ceea ce ONU a descris drept cea mai gravă criză umanitară din lume.

Cu toate acestea, milioane de oameni depind în continuare de ajutorul umanitar direct.

PAM a declarat că decizia a fost luată în urma consultării cu donatorii şi vine după un an de negocieri.

Nu s-a ajuns la un acord pentru a reduce numărul de persoane deservite la 6,5 milioane de la 9,5 milioane.

Stocurile de alimente din zonele aflate sub administraţia Houthi sunt aproape epuizate, iar reluarea asistenţei alimentare ar putea dura până la patru luni din cauza întreruperii lanţului de aprovizionare, a precizat agenţia ONU într-un comunicat.

PAM a redus deja raţiile în Yemen din 2022, din cauza deficitelor critice de finanţare şi a inflaţiei globale care a urmat invaziei Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici