Programul de înarmare rus prevede mijloace financiare pentru o ripostă faţă de scutul antirachetă

Programul de înarmare rus din perioada 2011-2020 prevede mijloace financiare care îi vor permite Rusiei să răspundă în mod corespunzător componentei navale a viitorului scut antirachetă, a declarat marţi generalul Nikolai Makarov, şeful Statului Major rus.

272 afișări
Imaginea articolului Programul de înarmare rus prevede mijloace financiare pentru o ripostă faţă de scutul antirachetă

Programul de înarmare rus prevede mijloace financiare pentru o ripostă faţă de scutul antirachetă

"Programul naţional de înarmare valabil până în 2020 prevede măsuri de ripostă faţă de formarea componentei navale a scutului antirachetă (al NATO)", a declarat generalul în timpul unei conferinţe de presă, relatează RIA Novosti în pagina online.

El a afirmat şi că o eventuală colaborare dintre Rusia şi NATO în privinţa scutului antirachetă a ajuns inevitabil într-un punct fără întoarcere, fiind luată deja decizia de a amplasa rachete de interceptare în România şi Polonia.

Conform NATO, scutul va fi complet funcţional în 2018. Moscova se opune acestui proiect, considerând că amplasarea unui scut antirachetă în apropierea graniţelor sale îi ameninţă potenţialul strategic.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ameninţat, pe 23 noiembrie 2011, că va instala în vestul şi sudul Rusiei câteva sisteme ofensive sofisticate care pot garanta distrugerea instalaţiilor europene ale scutului antirachetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici