Un ofiţer al Marinei ruse s-a sinucis la bordul unui submarin nuclear

Un ofiţer al Flotei ruse de nord a fost găsit spânzurat la bordul submarinului nuclear Ghepard staţionat în apropiere de Murmansk (nord-vest), a declarat luni comitetul de anchetă militar al Flotei de nord.

423 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer al Marinei ruse s-a sinucis la bordul unui submarin nuclear

Un ofiţer al Marinei ruse s-a sinucis la bordul unui submarin nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Faptele s-au produs în noaptea de 10 spre 11 februarie. Locotenentul Maxim Galkin, şef al grupului torpilelor de pe submarinul Ghepard, s-a spânzurat în cabina sa. Ofiţerul nu a lăsat niciun bilet care să explice gestul său, iar o anchetă a fost demarată". a declarat Alexandr Kuratov, purtător de cuvânt al Flotei de nord.

Conform agenţiilor ruse de presă, un incendiu a avut loc la 14 ianuarie la bordul submarinului nucleat Ghepard. Această informaţie a fost dezminţită de militari, conform cărora a existat un incendiu minor stins rapid.

La 29 decembrie, un incendiu a izbucnit la bordul altui submarin nuclear rus, K-84 Ekaterinburg, care se afla în docurile din regiunea Murmansk pentru reparaţii.

Focul a distrus coca exterioară a submarinului timp de aproape 24 de ore înainte de a fi stins.

Autorităţile militare afirmaseră că nu a existat niciun pericol, armele nucleare ale navei neaflându-se la bord.

Însă, conform săptămânalului Vlast apărut luni care citează surse militare armele nucleare se aflau la bord, pe lângă reactoarele de propulsie, ceea ce ar fi plasat Rusia în pragul unei catastrofe comparabile cu cea de la Cernobâl.

Marina rusă a cunoscut mai multe accidente în ultimii ani la bordul submarinelor sale, după naufragiul din 2000 în marea Barents (nord-vest) al submarinului nuclear Kursk, unde cei 118 membri ai echipajului au murit deoarece nu au fost salvaţi la timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici