Programul nuclear al Coreei de Nord, pe agenda discuţiilor între Shinzo Abe şi Mike Pence

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a ajuns în Japonia, marţi, unde va discuta cu premierul japonez Shinzo Abe despre pericolul nuclear venit în partea Coreei de Nord şi situaţia din Peninsula Coreeană, informează site-ul agenţiei Dpa.

373 afișări
Imaginea articolului Programul nuclear al Coreei de Nord, pe agenda discuţiilor între Shinzo Abe şi Mike Pence

Programul nuclear al Coreei de Nord, pe agenda discuţiilor între Shinzo Abe şi Mike Pence

Aflat în vizită în Alaska, Mike Pence a declarat că nu exclude posibilitatea de a vorbi cu oficialii nord-coreeni care vor fi prezenţi la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

"În ceea ce priveşte delegaţia Coreei de Nord, nu am cerut o întrevedere, dar vom vedea ce o să se întâmple", a declarat vicepreşedintele, care va conduce delegaţia Statelor Unite.

"Preşedintele Donald Trump a zis că mereu a crezut în discuţii", a mai adăugat acesta.

Cu toate acestea, tot marţi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că delegaţia Statelor Unite, care va fi prezentă la Jocurile Olimpice, nu intenţionează să aibă o întrevedere cu oficialii nord-coreeni.

"Nu există planuri pentru o întrevedere cu oficiali nord-coreeni în timpul, sau după Jocurile Olimpice", a declarat aceasta.

Pe agenda discuţiilor între Mike Pence şi Shinzo Abe, care vor avea loc miercuri, se află comerţul bilateral şi programul nuclear al Coreei de Nord.

Cei doi se vor întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae In, în timpul vizitei în Coreea de Sud.

Donald Trump şi Shinzo Abe au îndemnat comunitatea internaţională să continue să depună presiune asupra Coreei de Nord, cu scopul opririi programului nuclear al Phenianlui.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici