Proiect radical împotriva LGBTQ.:10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ şi susţinătorii acestora în Ghana

  • Un proiect în Ghana „candidează” pentru una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume
  • Proiectul propune 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ.
15518 afișări
Imaginea articolului Proiect radical împotriva LGBTQ.:10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ şi susţinătorii acestora în Ghana

Proiect radical împotriva LGBTQ. 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ şi susţinătorii acestora în Ghana

Un proiect de lege anti-gay prezentat parlamentului din Ghana ar putea include până la 10 ani de închisoare pentru persoanele, grupurile şi persoanele LGBTQ +, dar şi simpatizanţilor care le oferă sprijin public.

Proiectul urmează să devină una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume, scrie ANSA, citând The Guardian.

Sprijinul pentru intersexualitate ar fi, de asemenea, incriminat. Guvernul le-ar putea îndruma pe aceste persoane spre intervenţii chirurgicale de „realiniere de gen”.

O copie a proiectului de lege a fost difuzată publicului şi confirmată ca autentică de către diplomaţii cu acces la proiect, stârnind atât revoltă, cât şi frică în rândul activiştilor pentru drepturile omului.

Eventualitatea unei noi legi dure împotriva homosexualilor a fost salutată de numeroşi parlamentari şi susţinută de diverse personalităţi din guvernul preşedintelui Nana Akufo-Addo.

„Homosexualitatea nu este un drept al omului. Este o preferinţă sexuală", a scris într-o postare pe Twitter Sam Nartey George, un deputat care a descris drepturile homosexualilor drept o „perversiune" şi a condus grupul de parlamentari care a elaborat propunerea legislativă.

„Vom aproba acest proiect de lege”, a dat asigurări deputatul din Ghana.

Parlamentul nu a numit încă o comisie pentru a revizui proiectul de lege, care va fi probabil supus mai multor amendamente înainte de a fi aprobat.

Nana Ama Agyemang Asante, jurnalistă şi activistă la Accra, s-a declarat „uluită de conţinut, de grosolania limbajului şi de cruzimea din spatele intenţiei” proiectului de lege: „Mi-am petrecut tot timpul ca jurnalist pledând pentru drepturile homosexualilor, aşa că nu-mi vine să cred că ne aflăm aici”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici