PROIECT SECRET: Pentagonul dispune de un nou tip de avion fără pilot care are o autonomie de zbor de 24 de ore

Forţele Aeriene americane au lansat un nou model de avion fără pilot, care poate zbura în continuu 24 de ore, în spatele liniilor inamice, afirmă surse citate de CNN.

4991 afișări
Imaginea articolului PROIECT SECRET: Pentagonul dispune de un nou tip de avion fără pilot care are o autonomie de zbor de 24 de ore

Pentagonul dispune de un nou tip de avion fără pilot care are o autonomie de zbor de 24 de ore

Surse militare citate de CNN au declarat că noul avion de spionaj va conferi Statelor Unite un avantaj tehnologic esenţial în relaţia cu ţări ostile precum Coreea de Nord, Siria şi Iranul.

Drona, care va avea numele RQ-180, a fost prezentată de revista de profil Aviation Week and Space Technology, însă existenţa aparatului de zbor este ultrasecretă, astfel că Forţele Aeriene americane nu au confirmat existenţa avionului.

Însă unii oficiali militari au confirmat lansarea aparatului de zbor, explicând că drona poate zbura continuu 24 de ore pentru a participa la misiuni de spionaj.

Aparatul ultrasecret este staţionat într-un hangar din Zona 51, o bază a Forţelor Aeriene din Nevada. Drona poate zbura până la altitudinea de 18.000 de metri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici