Proiectilul lansat asupra Georgiei, o rachetă rusească de tip Kh-58

Proiectilul recuperat în Georgia, într-o regiune situată în apropiera republicii separatiste Osetia de Sud, este o rachetă tactică antiradar de tip Raduga Kh-58 de fabricaţie rusească, a anunţat, marţi, Ministerul georgian de Externe, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Proiectilul lansat asupra Georgiei, o rachetă rusească de tip Kh-58

Proiectilul lansat asupra Georgiei, o rachetă rusească de tip Kh-58

"Racheta a fost lansată de un bomardier rus de tip Su-24, care a pătruns ilegal în spaţiul aerian georgian", a precizat, marţi seară, într-un comunicat, serviciul de presă şi de informare al ministerului.

Racheta, lungă de 4,8 metri, are un diametru de 380 de centimetri şi cântăreşte 640 de kilograme. Proiectilul avea o încărcătură explozivă de 140 de kilograme de TNT, potrivit sursei citate.

Armata georgiană nu are în dotare nici avioane, nici rachete de acest tip, a subliniat ministerul, care precizează că experţii georgieni şi străini au demarat o anchetă privind împrejurările în care s-a produs incidentul.

Georgia, fostă republică sovietică, susţine că un bombardier rus a lansat, luni, o rachetă în apropierea satului Ţitelubani, dar proiectilul nu a explodat.

Moscova a negat orice implicare.

Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) ministrul spaniol de Externe, Miguel Angel Moratinos şi-a exprimat, marţi, îngrijorarea în legătură cu acest incident şi a recomandat părţilor implicate să acţioneze cu moderaţie. El a  cerut  întocmirea urgentă a unui raport detaliat despre ceea ce s-a întâmplat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici