Propaganda rusă câştigă teren la Sud de Dunăre. Al treilea cel mai mare partid din Bulgaria şi-a trimis delegaţie la Moscova: "Le-a fost prezentat noul concept de politică externă al Federaţiei Ruse"

Partidul pro-rus de extremă-dreapta Vazrazhdane (Renaştere) din Bulgaria a trimis o delegaţie la Moscova la invitaţia partidului Rusia Unită al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui anunţ al Academiei Diplomatice a Ministerului rus de Externe.

1735 afișări
Imaginea articolului Propaganda rusă câştigă teren la Sud de Dunăre. Al treilea cel mai mare partid din Bulgaria şi-a trimis delegaţie la Moscova: "Le-a fost prezentat noul concept de politică externă al Federaţiei Ruse"

Propaganda rusă câştigă teren la Sud de Dunăre. Al treilea cel mai mare partid din Bulgaria şi-a trimis delegaţie la Moscova: "Le-a fost prezentat noul concept de politică externă al Federaţiei Ruse"

Ministerul rus de Externe, care a postat anunţul pe site-ul său, nu a menţionat numele membrilor delegaţiei, dar a publicat o fotografie în care apar deputaţii Vazrazhdane, Angel Georgiev, Kosta Stoyanov, Daniel Petrov şi Ivelin Parvanov, relatează Euroactiv.
 
Serviciul diplomatic rus şi-a prezentat activitatea în faţa delegaţiei bulgare, iar şeful Institutului rus pentru probleme internaţionale actuale, V.B. Kozyulin, a prezentat proiecte precum "Cursul pentru tinerii înţelepţi", "Politica memoriei istorice" şi altele, se arată în comunicat.
 
De asemenea, parlamentarilor bulgari le-a fost prezentat noul concept de politică externă al Federaţiei Ruse, a precizat Academia. 
 
Vazhrazdane este a treia forţă politică din Parlamentul bulgar, după ce a obţinut 14,3% din voturi la ultimele alegeri parlamentare. Susţinătorii partidului provin din cercurile pro-ruse din societatea bulgară. Acesta concurează pentru voturile lor cu Partidul Socialist Bulgar şi cu alte câteva partide pro-ruse mai mici.
 
Partidul este susţinut de extrema dreaptă, care nu doreşte ca Bulgaria să adere la zona euro şi insistă asupra neutralităţii în războiul Rusiei din Ucraina. Susţinătorii partidului au răspândit dezinformări pro-ruse pe reţelele de socializare şi au cerut retragerea Bulgariei din NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici