Propunere de interzicere a vălului islamic integral în spaţiul Uniunii Europene

Un vicepreşedinte al PE, eurodeputatul liberal german Silvana Koch-Mehrin, propune interzicerea vălului integral la nivelul întregii Uniuni Europene, informează publicaţia electronică EUObserver.

26 afișări
Imaginea articolului Propunere de interzicere a vălului islamic integral în spaţiul Uniunii Europene

Propunere de interzicere a vălului islamic integral în spaţiul Uniunii Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silvana Koch-Mehrin, în vârstă de 40 de ani, liderul eurodeputaţilor din Partidul Democraţilor Liberi (Germania), a declarat într-un interviu acordat revistei germane Bild am Sonntag: "Aş vrea să văd vălul islamic interzis în Germania şi în întreaga Europă".

Silvana Koch-Mehrin este unul din cei 14 vicepreşedinţi ai PE.

"Burqa este un atac uriaş la adresa drepturilor femeilor. Este ca o închisoare mobilă. Când văd persoane pe stradă acoperite integral, sunt traumatizată. Nu îmi pot da seama care sunt intenţiile lor faţă de mine. Nu îmi este teamă, dar mă simt nesigură", argumentează eurodeputatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici