Prostituatele din Londra, forţate să reducă preţurile din cauza concurenţei

Industria sexului din Londra a înflorit în ultima perioadă, numărul mare de bordeluri şi concurenţa ducând la scăderea drastică a preţurilor sau la apariţia unor oferte speciale, relevă un studiu realizat de un ONG britanic specializat în rezolvarea problemelor victimelor traficului de femei.

1666 afișări
Imaginea articolului Prostituatele din Londra, forţate să reducă preţurile din cauza concurenţei

Prostituatele din Lodra, forţate să reducă preţurile din cauza concurenţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ONG-ul, denumit Poppy Project, a realizat un studiu pe mai mult de 900 de bordeluri londoneze, multe dintre acestea oferind servicii de mare risc precum sexul anal neprotejat pentru numai 10 lire sterline în plus, relatează The Independent, în ediţia on-line.

Cercetătorii care au realizat studiul s-au dat drept potenţiali clienţi şi au sunat la 921 de bordeluri care-şi făceau reclamă în ziarele locale. Astfel, ei au descoperit în oferta de servicii sexuale femei de 77 etnii sau naţionalităţi. Multe dintre femei provin din ţări-sursă bine cunoscute, precum cele din Europa de Est sau Asia de Sud-Est.

Unele astfel de locuri ofereau fete "foarte tinere", însă nu au recunoscut explicit că tinerele aveau sub vârsta minimă permisă de lege.

Reprezentanţii ONG-ului afirmă că rezultatele studiului arată amploarea alarmantă a fenomenului prostituţiei în capitala britanică.

"Cercetarea arată amploarea alarmantă a fenomenului, prezent în fiecare colţ al Londrei şi alimentat de cererea mare pentru astfel de servicii. Reprezentarea greşită în media potrivit căreia industria sexului ar fi o alegere de carieră strălucitoare, uşoară şi distractivă pentru femei contribuie la ubicuitatea industriei bordelurilor din Londra. Totuşi, pentru majoritatea celor implicate în fenomenul prostituţiei, viaţa nu este decât un ciclu de violenţă şi pedeapsă, perpetuat de inegalitate şi sărăcie", a declarat Helen Atkins, co-autor al studiului.

Conform cercetării, preţul mediu pentru servicii sexuale complete în Londra este de 62 de lire sterline.

Aproape toate bordelurile se află în zone rezidenţiale, "discrete".

Reprezentanţii unuia dintre bordeluri au afirmat că le oferă clienţilor care vin la ei pentru prima dată un voucher cu o reducere de 50 la sută din preţ pentru următoarea lor vizită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici