Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric: Manifestanţii au cerut un nou REFERENDUM

Zeci de mii de manifestanţi pro-UE au ieşit pe străzile Londrei pentru a cere un referendum cu privire la termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, la fix doi ani de la votul pentru Brexit.

6385 afișări
Imaginea articolului Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric: Manifestanţii au cerut un nou REFERENDUM

Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric

Manifestaţia a fost considerată cea mai mare de la votul din 2016 prin care s-a decis la limită părăsirea UE, organizatorii spunând că au participat mai mult de 100.000 de persoane.

Traseul marşului a fost de la Pall Mall până la Piaţa Parlamentului, oamenii umplând străzile capitalei Marii Britanii cu steaguri şi bannere ale UE şi creând o mare de galben şi albastru, culorile simbol ale Uniunii.

Liderul liberal-democrat, Vince Cable, a declarat că Brexit nu este o afacere încheiată" şi ar putea fi inversată, iar co-liderul Partidului Verde, Caroline Lucas, a spus mulţimii că Brexit "va fi un dezastru pentru această ţară".

Manifestanţii anti-Brexit plănuiesc o "vară de acţiune", cu evenimente din întreaga ţară, menite să încurajeze opoziţia faţă de Brexit şi crearea de presiuni asupra guvernului pentru a oferi publicului mai multă implicare.

Parlamentul urmează să voteze acordul final de Brexit în toamnă, Guvernul insistând în mod repetat asupra posibilităţii de a părăsi UE fără un acord de retragere.

Marşul vine după un sondaj citat de The Independent, conform căruia aproximativ 48% au cerut un referendum asupra "înţelegerii finale", faţă de 25% care nu a vrut un alt vot.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici