Protest dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă la Cairo, după verdictul în cazul lui Mubarak

Poliţia egipteană a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă, sâmbătă, pentru a dispersa peste o mie de manifestanţi adunaţi la Cairo pentru a protesta faţă de abandonarea acuzaţiilor de complicitate la crimă formulate împotriva fostului preşedinte Hosni Mubarak.

881 afișări
Imaginea articolului Protest dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă la Cairo, după verdictul în cazul lui Mubarak

Protest dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă la Cairo, după verdictul în cazul lui Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii i-au urmărit pe manifestanţi pe străzile din jurul pieţei Tahrir, epicentrul revoltei care l-a înlăturat de la putere pe Mubarak în 2011 şi în cursul căreia au fost ucise peste 800 de persoane. Mubarak era judecat pentru aceste decese, dar acuzaţiile au fost abandonate sâmbătă.

Unii dintre poliţişti, îmbrăcaţi în civil, au arestat aproximativ 20 de manifestanţi, pe care i-au luat imediat cu dubele.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, poliţia a dispersat mulţimea după ce membri ai Frăţiei Musulmane s-au alăturat protestatarilor şi au aruncat cu pietre.

Un tribunal egiptean a renunţat sâmbătă la acuzaţiile de complicitate la crimă formulate împotriva fostului preşedinte Hosni Mubarak, după moartea a sute de manifestanţi în timpul revoltei din 2011 care a înlăturat regimul său de la putere după 30 de ani.

Fostul preşedinte a fost de asemenea achitat sâmbătă de acuzaţiile de corupţie formulate împotriva sa într-un alt dosar.

El va rămâne însă în închisoare pentru a ispăşi o pedeapsă de trei ani de detenţie în cadrul unui alt dosar de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici