Protest în Bulgaria faţă de construcţia unei conducte de petrol între Burgas şi Alexandroupolis

Locuitorii din Burgas, al patrulea mare oraş din Bulgaria, au protestat duminică faţă de construcţia unei controversate conducte de petrol ce ar urma să traverseze localitatea lor, conform unui acord încheiat cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează site-ul Novinite.com.

1 afișare
Imaginea articolului Protest în Bulgaria faţă de construcţia unei conducte de petrol între Burgas şi Alexandroupolis

Protest în Bulgaria faţă de construcţia unei conducte de petrol între Burgas şi Alexandroupolis

Bulgaria, Grecia şi Rusia au convenit anul acesta să construiască o conductă de petrol între Burgas şi Alexandroupolis.

"Conducătorii noştri au vândut Bulgaria", "Nu transformaţi Burgas într-un al doilea Cernobîl", scria pe pancartele protestatarilor, care au înscenat o licitaţie privind vânzarea unor fragmente din această conductă.

Primăria a decis la sfârşitul anului trecut să organizeze un referendum la 17 februarie. Pentru a fi validat, rata de participare trebuie să fie de cel puţin 51 la sută din alegătorii din Burgas, dar deocamdată nu se ştie dacă rezultatul referendumului poate influenţa planurile de a construi conducta.

Preşedintele Gheorghi Părvanov a minimalizat importanţa protestelor şi a subliniat că proiectul nu va fi influenţat de organizarea unor referendumuri locale.

El a încercat să înlăture temerile localnicilor referitoare la mediu, afirmând că vor fi luate toate măsurile pentru a asigura că sănătatea lor nu este pusă în pericol de construcţia conductei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici