Protest "în chiloţi" în faţa Primăriei Romei

Aproximativ 50 de oficiali de la Roma, primari de sectoare şi consilieri de stânga ai oraşului Roma şi-au dat pantalonii jos în Piaţa Capitoliului, unde se află Primăria oraşului, pentru a protesta faţă de politicile primarului Gianni Alemanno.

97 afișări
Imaginea articolului Protest "în chiloţi" în faţa Primăriei Romei

Protest "în chiloţi" în faţa Primăriei Romei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Parcuri şi grădini abandonate, persoane fără case şi case fără persoane", "Alemanno ne lasă în chiloţi", se putea citi pe pancartele protestatarilor.

Consilierii protestează faţă de faptul că bugetul oraşului încă nu a fost adoptat "din raţiuni electorale", pentru că ar conţine taxe nepopulare, explică Sandro Medici, primarul din Cinecittà, al zecelea arondisment al capitalei italiene.

Unsprezece din cele 19 arondismente ale capitalei Italiei sunt conduse de primari de stânga. Gianni Alemanno, membru al formaţiunii lui Silvio Berlusconi, l-a înlocuit la conducerea Romei pe Walter Veltroni în 2008.

Protest inedit în faţa Primăriei din Roma

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici