PROTEST la Chişinău | Sute de persoane s-au strâns pentru un miting faţă de schimbarea sistemului electoral

Mai multe sute de persoane au ieşit, duminică, pe străzile Chişinăului pentru a protesta faţă de schimbarea legislaţiei electorale, demonstraţia fiind organizată de formaţiunile de opoziţie Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, informează presa din Republica Moldova.

819 afișări
Imaginea articolului PROTEST la Chişinău | Sute de persoane s-au strâns pentru un miting faţă de schimbarea sistemului electoral

PROTEST la Chişinău | Sute de persoane s-au strâns la Chişinău pentru un miting faţă de schimbarea sistemului electoral

Manifestaţia de protest din faţa clădirii Parlamentului va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în Republica Moldova. Ulterior, protestatarii vor picheta instituţia publică Teleradio-Moldova.

Unii protestatari au condamnat acţiunile preşedintelui prorus Igor Dodon, acuzându-l că "vinde ţara Moscovei", potrivit Radio Free Europe-Radio Liberty.

Sursa: Youtube

Protestele au început după ce majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat a votat în mare grabă un proiect de lege care prevede trecerea la sistemul electoral mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ale partenerilor de dezvoltare şi ale forţelor de opoziţie, informează site-ul de ştiri Noi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici