Proteste de Ziua Muncii. Cum au „sărbătorit” marile oraşe europene ziua de 1 Mai. Sute de manifestanţi au fost arestaţi

  • Ziua Muncii, celebrată prin proteste în mai multe oraşe din Europa.
  • La Paris au fost arestate 34 de persoane.
  • Sute de protestatari au fost arestaţi şi în Turcia.
  • La Berlin, manifestanţii au condamnat rasismul şi au încurajat migraţia.
  • Protestele din Spania au fost coordonate de două uniuni denumite „UGT”, respectiv „CCOO”.
1374 afișări
Imaginea articolului Proteste de Ziua Muncii. Cum au „sărbătorit” marile oraşe europene ziua de 1 Mai. Sute de manifestanţi au fost arestaţi

FOTO Profimedia

Ziua Muncii sărbătorită prin protest pe străzile oraşelor, nu cu mici şi bere.  În multe oraşe mari din Europa, mii de persoane au cerut reglementări pe piaţa muncii. În special, vor salarii mai mari şi condiţii etice de muncă, conform DW.
 

Proteste în Turcia. Sute de protestatari, arestaţi

 
Şi în Turcia, oamenii au protestat, mai ales din cauza lockdown-ului care este în vigoare de pe 29 aprilie. 
 
212 persoane au fost arestate în Istanbul la un protest, iar 11 care doreau să înceapă o manifestaţie în Ankara, au fost, deasemenea, reţinute.
 

Oamenii au ieşit pe străzi şi la Berlin

 
La Berlin, protestatarii au încurajat migraţia şi au condamnat rasismul. Şi aici, poliţia a fost nevoită să intervină pentru a dispersa mulţimea. 
 

Şi în Spania au fost proteste. „Nu numai în sectorul Sănătăţii, dar în general. Sectorele esenţiale sunt copleşite, iar liderii noştrii trebuie să ştie asta. Mai ales atunci când vorbesc despre dreptul de a munci. Protejaţi-l şi respectaţi-l”, a spus Vanesa Diaz, tehniciană, participantă la protest.
 
Cred că ceea ce s-a schimbat este metoda de lucru. Alternative digitale dar şi lucrul de acasă. Însă trebuie să fie reglementate”, a spus Ramon Cabamas, angajat la bancă.
 
Manifestaţie cu arest şi în Paris. Acolo, lucrurile au scăpat de sub control, iar poliţia a fost nevoită să intervină în forţă. 34 de persoane au fost reţinute. 
 
Această pandemie a schimbat piaţa muncii pentru că oamenii nu au mai putut să lucreze. Astăzi încă mai sunt foarte mulţi angajaţi în şomaj tehnic”, susţine Philippe Martinez, secretar general Uniunea CGT.
 
Simţim oarecum faptul că ţara noastră a ajuns la un capăt de drum”, a spus şi Olivier Crouillebois.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici