Proteste în Columbia: Mii de oameni au participat. Trei poliţişti, ucişi în urma exploziei unei bombe la o secţie de poliţie

Trei poliţişti au fost ucişi vineri în urma exploziei unei bombe la o secţie de poliţie din Columbia, după ce mii de oameni s-au adunat pentru a protesta din nou împotriva Guvernului, în capitala Bogota având loc şi câteva spargeri, potrivit Reuters.

744 afișări
Imaginea articolului Proteste în Columbia: Mii de oameni au participat. Trei poliţişti, ucişi în urma exploziei unei bombe la o secţie de poliţie

Trei poliţişti ucişi în urma exploziei unei bombe la o secţie de poliţie din Columbia

O sursă din poliţie a declarat pentru Reuters că 10 poliţişti au fost de asemenea răniţi în explozie în oraşul Santander de Quilichao din sud-vestul provinciei Cauca, cunoscut cs un punct fierbinte pentru trafic de droguri şi violenţă.

Sursa nu a atribuit explozia unui anumit grup armat. Poliţia ar urma să ţină o conferinţă de presă sâmbătă dimineaţă.

Trei persoane au fost ucise joi, în timp ce peste 250.000 de oameni au manifestat într-o grevă declanşată la nivel naţional pentru a-şi exprima nemulţumirea din ce în ce mai mare faţă de guvernul preşedintelui Ivan Duque.

Cererile acestora au inclus zvonuri desşpre reforme economice pe care preşedintele le-a negat şi mânia faţă de ceea ce protestatarii numesc lipsa acţiunii guvernului pentru stoparea corupţiei şi uciderea activiştilor pentru drepturile omului.

Mii de mii s-au adunat vineri după-amiază în Bolivar Plaza din Bogota pentru un „cacerolazo” - o expresie tradiţională în America Latină de protest în care oamenii lovesc vase şi tigăi.

„Suntem aici pentru a continua să protestăm împotriva guvernului Duque”, a spus Katheryn Martinez, o studentă în vârstă de 25 de ani.

Mulţimea, care a inclus familii şi persoane în vârstă, a fost dispersată brusc de poliţie cu gaze lacrimogene, trimiţând protestatarii care alergau pe străzile înguste ale districtului istoric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici