Proteste în Egipt, în urma difuzării unei înregistrări video cu un bărbat dezbrăcat bătut de poliţie - VIDEO

Opoziţia egipteană a cerut sâmbătă demisia ministrului de Interne, după difuzarea unor secvenţe video în care apare un bărbat complet dezbrăcat care este bătut cu sălbăticie şi târât, în cursul reprimării unei manifestaţii la Cairo, vineri seara, în faţa palatului prezienţial.

227 afișări
Imaginea articolului Proteste în Egipt, în urma difuzării unei înregistrări video cu un bărbat dezbrăcat bătut de poliţie - VIDEO

Proteste în Egipt, în urma difuzării unei înregistrări video cu un bărbat dezbrăcat bătut de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imaginile oribile şi dezonorante în care apar ofiţeri din cadrul securităţii centrale şi poliţişti care târăsc şi bat cu sălbăticie un bărbat complet dezbrăcat, în faţa palatului prezidenţial, trebuie să conducă la demisia imediată a ministrului de Interne, Mohamed Ibrahim", a declarat Khaled Dawd, un purtător de cuvânt al Frontului Salvării Naţionale (FSN), principala coaliţie a opoziţiei.

Un asemenea caz "nu poate să fie soluţionat prin prezentarea unor simple scuze din partea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne", a subliniat el, în contextul în care imaginile, difuzate de posturi de televiziune şi pe Internet, suscitau reacţii puternice pe reţele de socializare.

În această înregistrare pot fi văzuţi poliţişti în uniformă anti-revoltă care bat cu sălbăticie, cu bastonul, un bărbat complet dezbrăcat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, pe care l-au târât şi îl urcă la bordul unui furgon blindat, mobilizat în faţa palatului prezidenţial.

FSN urma să se reunească sâmbătă după-amiaza pentru o analiză a strategiei în urma confruntărilor violente care au avut loc vineri între manifestanţi ostili preşedintelui Mohamed Morsi şi forţe anti-revoltă, în faţa palatului prezidenţial, soldate cu un mort şi zeci de răniţi.

Puterea şi ansamblul clasei politice s-au angjat joi să favorizeze un dialog menit să conducă la o ieşire din această criză politică gravă şi să prevină violenţele.

Preşedinţia egipteană a denunţat "acte de vandalism" care au afectat manifestaţiile de vineri, evocând, într-un comunicat, posibile "încălcări ale drepturilor civile".

"Preşedinţia nu va tolera asemena abuzuri", afirmă instituţia, notând, în acest comunicat, că, "într-un incident, un individ a fost văzut în timp ce era târât şi bătut de către poliţie, iar Ministerul de Interne a anunţat o anchetă".

La sfârşitul lui 2011, imagini care surprindeau o manifestantă violată ce era târâtă de militari pe drum, în apropierea Pieţei Tahrir, la Cairo, fiindu-i dezvelit sutienul şi abdomenul, au provocat indignare atât în ţară, cât şi în lume. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici