PROTESTE în Istanbul: Aproximativ 10.000 de manifestanţi au cerut demisia Guvernului. Poliţia a intervenit cu GAZE LACRIMOGENE - FOTO

Forţele de ordine turce au lansat gaze lacrimogene şi au folosit tunuri cu apă la Istanbul împotriva manifestanţilor care denunţau proiectele imobiliare ale Guvernului şi acuzaţiile de corupţie care îl vizează.

455 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în Istanbul: Aproximativ 10.000 de manifestanţi au cerut demisia Guvernului. Poliţia a intervenit cu GAZE LACRIMOGENE - FOTO

PROTESTE în Istanbul: Aproximativ 10.000 de manifestanţi cer demisia Guvernului. Poliţia intervine cu GAZE LACRIMOGENE - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Circa 10.000 de manifestanţi s-au reunit în piaţa Kadikoy în partea asiatică a oraşului, pentru a cere demisia Guvernului condus de Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), a constatat un fotograf al AFP.

O vastă afacere de corupţie a fost dezvăluită săptămâna trecută, aceasta implicând numeroase persoane între care fii de ministru în exerciţiu, oameni de afaceri şi preşedintele director general al băncii publice Halbank.

Poliţia a confiscat 4,5 milioane de dolari ascunşi în cutii de pantofi la domiciliul preşedintelui Halbank, Suleyman Aslan, a anunţat săptămâna trecută presa turcă.

Unii manifestanţi agitau cutii de pantofi.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a calificat ancheta privind suspiciunile de corupţie drept o operaţiune calomnioasă ce urmăreşte să descalifice partidul său, aflat la putere din 2002, în apropierea alegerilor municipale decisive din martie.

Proiecte de urbanism ambiţioase, demarate la iniţiativa lui Erdogan, fost primar al Istanbulului, au fost la originea unei vaste mişcări de protest antiguvernamental în iunie, când poliţia a dispersat manifestanţii care ocupau un parc vizat de proiecte de urbanism.

Cel puţin şase persoane au murit şi alte 8.000 au fost rănite în cursul celor trei săptămâni de manifestaţii şi confruntări cu poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici