PROTESTE ÎN RUSIA: Opoziţia rusă face apel la organizarea unor noi manifestaţii la sfârşitul săptămânii

Opoziţia rusă a făcut apel marţi la organizarea unor noi manifestaţii la sfârşitul săptămânii, reafirmându-şi determinarea după alegerea lui Vladimir Putin la preşedinţie şi în pofida sutelor de arestări de luni.

94 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN RUSIA: Opoziţia rusă face apel la organizarea unor noi manifestaţii la sfârşitul săptămânii

PROTESTE ÎN RUSIA: Opoziţia rusă face apel la organizarea unor noi manifestaţii la sfârşitul săptămânii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis o nouă acţiune la 10 martie", a declarat Serghei Parhomenko, unul dintre organizatorii mişcării de contestare fără precedent, lansată după alegerile legislative din decembrie.

Liderii contestării intenţionează să organizeze un marş în Moscova sâmbătă, care ar urma să se încheie pe bulevardul Noul Arbat, în apropiere de sediul Guvernului rus, unde va avea loc un miting, a precizat aceeaşi sursă, citată de agenţia RIA Novosti.

Parhomenko a adăugat că locul manifestaţiei era încă în curs de negociere cu Primăria Moscovei.

Luni seara, peste 500 de persoane, între care liderii mişcării de contestare, au fost arestate la Moscova şi Sankt Petersburg, în cursul manifestaţiilor opoziţiei care denunţa alegerea lui Putin.

Premierul Vladimir Putin, care a mai fost preşedinte în perioada 2000-2008, a fost ales din primul tur cu aproape 63,6 la sută din voturi, pentru un nou mandat, extins de la patru la şase ani printr-o reformă constituţională.

Derularea acestui scrutin a fost criticată de opoziţie şi de misiunea de observatori a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Opoziţia, organizaţii neguvernamentale şi observatori ruşi au denunţat numeroase fraude.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici