PROTESTE ÎN RUSIA: Zeci de persoane, arestate în urma unor manifestaţii neautorizate

Poliţia rusă a arestat zeci de militanţi ai opoziţiei în momentul în care aceştia participau sau se pregăteau să participe la manifestaţii neautorizate în centrul Moscovei, potrivit agenţiei RIA Novosti.

80 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN RUSIA: Zeci de persoane, arestate în urma unor manifestaţii neautorizate

Zeci de persoane, arestate în Rusia în urma unor manifestaţii neautorizate

Câteva sute de pesoane s-au reunit în piaţa Puşkin pentru a cere eliberarea deţinuţilor pe care ei îi consideră politici, a constatat un jurnalist al AFP.

Manifestanţii purtau pancarte pe care se putea citi "Rusia fără Putin" şi "Ruşine NTV", postul de televiziune care a difuzat, joi, o emisiune în care prezenta opoziţia ca fiind vândută străinilor şi autoarea fraudelor de care acuză puterea la alegerile prezidenţiale.

Liderul liberal Boris Nemţov, unul dintre liderii prezenţi la faţa locului, a explicat că nu a fost cerută nicio autorizaţie pentru această acţiune deoarece nu este vorba despre o manifestaţie ci de o întâlnire cu un deputat, Ghennadi Gudkov, de la partidul de opoziţie O Rusie Dreaptă, pentru care nu au nevoie de autorizaţie.

Protestatarii cer în special eliberarea omului de afaceri Aleksei Kozlov, condamnat săptămâna trecută la cinci ani de închisoare pentru fraudă, într-un proces considerat politic de către opoziţie.

Poliţia a anunţat că a arestat 20 de persoane care încercau să manifesteze fără autorizaţie în apropiere de Kremlin.

Aceste persoane, între care şi celebra militantă Evghenia Cirickova, şi-au anunţat intenţia de a protesta individual - ceea ce nu necesită o autorizaţie specială - dar poliţia le-a ridicat, a constatat AFP.

Ele protestau faţă de arestarea în regiunea Krasnodar, unde vor avea loc, la Soci, Jocurile Olimpice de iarnă în 2014, a doi militanţi care anchetau unele construcţii ilegale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici