Video PROTESTE la Londra în urma victoriei conservatorilor, după violenţele de sâmbătă - VIDEO

Mai multe grupări au anunţat că vor organiza o serie de proteste la Londra, faţă de victoria conservatorilor la alegerile legislative, după ce sâmbătă a avut loc o demonstraţie violentă, în timpul căreia a fost vandalizat un memorial al războiului.

788 afișări

Un grup de protestatari organizează noi marşuri în centrul financiar al Londrei, iar alte demonstraţii vor avea loc în numeroase oraşe din Marea Britanie. Cel mai mare eveniment va avea loc pe 20 iunie la Banca Angliei, grupări violente ameninţând deja că vor ocupa protestul paşnic, relatează Daily Telegraph în ediţia electronică.

O grupare anarhistă a avertizat că va "aduce iadul" la protestul organizat de grupul "Stop Austerităţii Acum". "Este vremea să aducem iadul la Londra, vocea noastră este ignorată an de an, astfel că acum este vremea să îi facem să se teamă şi să aducem o schimbare reală pentru noi toţi", a precizat gruparea "Revendică Oraşul" pe pagina sa de Facebook.

"Va trebui să fim violenţi şi să incendiem clădirile!! Acest lucru va pune capăt austerităţii!!", a scris un comentator pe Facebook.

Informaţiile referitoare la noile proteste intervin după ce, în cursul unor manifestaţii violente de sâmbătă, memorialul Women of World War II, de pe bulevardul Whitehall din centrul Londrei, a fost vandalizat, fiind vopsit cu sloganuri împotriva conservatorilor. În cursul protestului au avut loc ciocniri violente, cinci angajaţi ai poliţiei fiind răniţi şi 15 persoane arestate.

Poliţia a lansat o investigaţie pentru vandalizarea memorialului dedicat femeilor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. "Această infracţiune este cu atât mai odioasă cu cât comemorăm 70 de ani de la Ziua Victoriei în Europa", a declarat comisarul Gerry Campbell, din cadrul Poliţiei Metropolitane.

Partidul Conservator a obţinut majoritatea absolută în Camera Comunelor în urma scrutinului desfăşurat joi, iar premierul David Cameron a fost însărcinat cu formarea unui nou Guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici