Proteste violente în Afganistan faţă de profanarea Coranului de către un militar american

Două persoane au murit joi în cursul unui protest violent organizat în centrul Afganistanului faţă de profanarea unui exemplar al Coranului de către un militar american în Irak.

13 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Afganistan faţă de profanarea Coranului de către un militar american

Proteste violente în Afganistan faţă de profanarea Coranului de către un militar american

Victimele, doi manifestanţi, au murit în timp ce 300 de poliţişti încercau să oprească mulţimea să pătrundă în incinta unei baze NATO din Chaghcharan (provincia Ghor), a anunţat şeful poliţiei din centrul Afganistanului, Ikramuddin Yawar.

"Au existat focuri de armă în timpul protestelor. Doi civili au fost ucişi. Nu ştim cine a tras", a precizat Yawar, precizând că zeci de persoane, între care mai mulţi poliţişti, au fost rănite de pietrele aruncate de manifestanţi.

"În prezenţa unor elemente apropiate talibanilor, manifestaţia a degenerat. Un mare număr de persoane a încercat să atace o bază lituaniană a NATO, o clădire a Naţiunilor Unite şi imobile oficiale", a declarat Shah Jihan Noori, şeful poliţiei locale.

La rândul său, adjunctul guvernatorului provincial, Ikramuddin Rezazada, a anunţat că au fost răniţi patru manifestanţi. La Kabul, Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF) a confirmat că a avut loc o manifestaţie în apropierea unei baze militare lituaniene, fără a oferi detalii.

În cursul zilei de marţi, zeci de deputaţi afgani au părăsit clădirea Parlamentului în semn de protest faţă de profanarea Coranului.

Preşedintele SUA, George W. Bush, i-a dat telefon marţi premierului irakian Nuri al-Maliki pentru a-i prezenta scuze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici