Protestele continuă în Hong Kong | Mii de persoane sfidează legea care interzice purtarea măştilor: Nu mă tem de tiranie - VIDEO

Zeci de mii de oameni au mărşăluit duminică prin centrul Hong Kong-ului purtând măşti de faţă, sfidând astfel o lege care le interzice purtarea acestora, ce datează din epoca colonială, în care erau pedepsiţi cu un an de închisoare pentru că îşi ascundeau feţele, potrivit Reuters

818 afișări
Imaginea articolului Protestele continuă în Hong Kong | Mii de persoane sfidează legea care interzice purtarea măştilor: Nu mă tem de tiranie - VIDEO

Protestele continuă în Hong Kong | Mii de persoane sfidează legea care interzice purtarea măştilor: Nu mă tem de tiranie

„Legea anti-mască pur şi simplu ne alimentează furia şi mai mulţi vor ieşi pe stradă”, a spus Lee, un student care purta o mască albastră.

„Nu ne este frică de noua lege, vom continua să luptăm. Vom lupta pentru dreptate. Am pus masca pentru a spune Guvernului că nu mă tem de tiranie”, a adăugat acesta.

 

 

 

Poliţia din Hong Kong a utilzat gaze lacrimogene duminică în timp ce protestatarii au sfidat o lege şi au marşat purtând măşti prin oraşul controlat din China, au spus martorii.

Mii de persoane au participat vineri la manifestaţiile spontane, desfăşurate în Hong Kong, după ce şefa Executivului, Carrie Lam, a anunţat că va adopta o lege care să le interzică protestatarilor să poarte măşti în timpul protestelor, relatează postul BBC.

 

 

 

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat că va face uz de o lege rar utilizată care le permite autorităţilor să le interzică cetăţenilor să îşi acopere feţele în timpul protestelor, în contextul în care în acest teritoriu au loc ample manifestaţii antiguvernamentale.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Cele patru luni de proteste din Hong Kong au scufundat oraşul controlat de China în cea mai gravă criză politică din decenii şi reprezintă cea mai mare provocare populară a preşedintelui chinez Xi Jinping de când a ajuns la putere în urmă cu şase ani.

Foto: Hepta

Taguri:
hong kong,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici