Protestele continuă în oraşul american Ferguson: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Poliţia antirevoltă a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii duminică seara într-un cartier din oraşul Ferguson (centrul Statelor Unite), afectat de revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare în urmă cu o săptămână.

1648 afișări
Imaginea articolului Protestele continuă în oraşul american Ferguson: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Protestele continuă în oraşul american Ferguson: Poliţia foloseşte gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Brown, în vârstă de 18 ani, a fost lovit de două gloanţe în cap şi patru în braţul drept, potrivit New York Times, citând primele constatări ale unei autopsii realizate la cererea familiei victimei de către fostul medic legist şef din New York, Michael Baden.

Decesul tânărului la 9 august a generat o săptămână de manifestaţii paşnice, revolte sporadice şi instaurarea unor restricţii de circulaţie sâmbătă şi duminică.

Duminică seara, poliţiştii, echipaţi cu veste antiglonţ, cu măşti de gaze şi escortaţi de vehicule blindate, au început să disperseze manifestanţii, majoritatea tineri, cu aproape trei ore înainte de intrarea în vigoare a unor restricţii de circulaţie la miezul nopţii.

Unii tineri arborau pancarte ce denunţau violenţele poliţiei, potrivit imaginilor televizate. Mulţi ridicau mâinile în aer în semn că se predau, în timp ce alţii provocau poliţiştii şi le trimiteau capsule de gaze lacrimogene.

Poliţiştii s-au îndreptat către manifestanţi după ce câţiva dintre ei au lansat cocteiluri Molotov în direcţia lor, a anunţat KMOV-TV. Alte surse au anunţat focuri de armă.

"Cum au avut loc tiruri, poliţia trebuia să intervină. Acestea fiind spuse, sunt îngrijorat de mesajele pe care le citesc că au fost intoxicaţi cu gaz copii. #Ferguson", a scris pe Twitter Antonio French, un om politic local ce se străduieşte să calmeze tensiunile de câteva zile.

Fotografiile publicate pe Twitter au arătat persoane participante la proteste spărgând geamurile unui restaurant McDonald's.

Aceste imagini contrastează cu omagiul paşnic adus lui Michael Brown de câteva sute de persoane anterior în cursul zilei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici