Protestele din România văzute de presa internaţională: „Zeci de mii de oameni au înfruntat ninsoarea pentru a protesta faţă de corupţie”

Detalii pe gândul.info

4309 afișări
Imaginea articolului Protestele din România văzute de presa internaţională: „Zeci de mii de oameni au înfruntat ninsoarea pentru a protesta faţă de corupţie”

The Guardian: „Oamenii s-au întors pe străzi, pentru a protesta împotriva legilor care ar putea compromite independenţa justiţiei. Aproximativ 50.000 de manifestanţi au protestat la Parlament, au fluierat, au fluturat steaguri şi au strigat: „Hoţii!”. A existat un scurt incident între oameni şi jandarmi, pe măsură ce s-au adunat în Piaţa Universităţii. Guvernul a încercat să modifice legile justiţiei, în decembrie 2017, în ciuda criticilor UE, ale SUA, ale miilor de magistraţi şi ale preşedintelui Klaus Iohannis. O tentativă de decriminalizare a actelor de corupţie, promovată de PSD, a determinat în 2017 cele mai mari proteste de stradă înregistrate în România după căderea comunismului, în decembrie 1989.”

Reuters: „Zeci de mii de români au înfruntat ninsoarea pentru a protesta faţă de corupţie. PSD şi partenerul de coaliţie, ALDE s-au folosit de majoritatea lor pentru a modifica legile justiţiei în decembrie 2017, în ciuda criticilor internaţionale şi venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis.”

nytimes.com: „Protestul anticorupţie a adunat zeci de mii de oameni în România înzăpezită. Înfruntând zăpada şi temperaturile foarte reci, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii şi apoi au marşat spre Parlament, unde au cântat imnul naţional şi au luminat cerul cu telefoanele mobile, creând impresia unei lumini unitare.”

aljazeera.com: „50.000 de oameni au mers din Piaţa Universităţii spre Parlamentul României, pentru a protesta împotriva corupţiei. „Vreau ca aceşti mafioţi, care au confiscat revoluţia, să părăsească ţara”, a declarat un protestatar pentru aljazeera.com. Protestatarii şi jandarmii s-au confruntat pentru scurt timp în Bucureşti. Au existat şi proteste mai mici, în Cluj, Timişoara, Constanţa, Bacău, Sibiu şi Iaşi.”

Citeşte continuarea pe Gândul 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici