PROTESTELE din TURCIA: Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva miilor de manifestanţi la Ankara - FOTO

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa manifestanţii reuniţi la Ankara pentru a cere demisia Guvernului turc, a constatat un jurnalist al AFP în noaptea de marţi spre miercuri.

299 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din TURCIA: Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva miilor de manifestanţi la Ankara - FOTO

PROTESTELE din TURCIA: Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva miilor de manifestanţi la Ankara - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Intervenţia forţelor de ordine a avut loc pe o arteră din centrul oraşului, în apropiere de ambasada Statelor Unite, împotriva unei mulţimi formate din peste 5.000 de persoane, care scandau "Guvern demisia!" şi "Tayyip (Erdogan, premierul, n.red.) demisia".

Arborând drapele turceşti, manifestanţii s-au dispersat într-o primă fază, dar au revenit. În acelaşi moment, confruntări sporadice au avut loc la Istanbul, unde poliţia a preluat controlul pieţii Taksim, folosind în două reprize gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici