Provinciile chineze oferă 30 de zile de "concediu de căsătorie" plătit pentru a creşte rata natalităţii

  • Concediul minim plătit pentru căsătorie în China este de trei zile, dar provinciile au posibilitatea de a-şi stabili propriile indemnizaţii mai generoase începând cu luna februarie.
  • Unele provincii chineze oferă tinerilor căsătoriţi 30 de zile de concediu plătit în speranţa de a încuraja căsătoriile şi de a creşte rata natalităţii în scădere, a anunţat marţi ziarul People's Daily Health, organ de presă al Partidului Comunist.
125 afișări
Imaginea articolului Provinciile chineze oferă 30 de zile de "concediu de căsătorie" plătit pentru a creşte rata natalităţii

Provinciile chineze oferă 30 de zile de "concediu de căsătorie" plătit pentru a creşte rata natalităţii

Provincia nord-vestică Gansu şi provincia producătoare de cărbune Shanxi acordă acum 30 de zile, în timp ce Shanghai oferă 10 zile, iar Sichuan încă doar trei, potrivit People's Daily Health.
 
„Prelungirea concediului de căsătorie este una dintre modalităţile eficiente de creştere a ratei de fertilitate", a declarat Yang Haiyang, decanul Institutului de Cercetare a Dezvoltării Sociale de la Universitatea de Finanţe şi Economie din sud-vest.
 
„Extinderea concediului de căsătorie are loc în principal în unele provincii şi oraşe cu o dezvoltare economică relativ lentă", a spus el, adăugând că este nevoie urgentă atât de extinderea forţei de muncă, cât şi de stimularea consumului, potrivit Reuters.
 
Yang a precizat că mai sunt necesare o serie de alte politici de sprijin, inclusiv subvenţii pentru locuinţe şi concediu de paternitate plătit pentru bărbaţi.
 
Populaţia Chinei a scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimele şase decenii, potrivit datelor oficiale, un punct de cotitură care se aşteaptă să marcheze începutul unei lungi perioade de declin.
 
Anul trecut, China a înregistrat cea mai scăzută rată de natalitate din istorie, de 6.77 naşteri la 1.000 de persoane.
 
O mare parte din această scădere este rezultatul politicii "un singur copil", impusă între 1980 şi 2015, şi al creşterii costurilor educaţiei, care i-a descurajat pe mulţi chinezi să aibă mai mult de un copil sau chiar să aibă vreunul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici