Psihiatrul militar Nidal Hassan a fost găsit vinovat pentru atacul de la baza Fort Hood

Maiorul american Nidal Hasan a fost găsit vinovat de 13 capete de acuzare pentru crimă şi 32 de capete de acuzare privind tentativă de crimă în cazul atacului comis în 2009 la baza militară Fort Hood.

731 afișări
Imaginea articolului Psihiatrul militar Nidal Hassan a fost găsit vinovat pentru atacul de la baza Fort Hood

Nidal Hassan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Psihiatrul a recunoscut că a deschis focul în baza militară împotriva colegilor care se pregăteau să plece în misiuni în Afganistan şi Irak, relatează CNN.

Treisprezece persoane au fost ucise, iar 32 au fost rănite în atacul comis pe 5 noiembrie 2009 în incinta unităţii militare Fort Hood din statul Texas.

În următoarea etapă a procesului, juraţii tribunalului militar vor stabili pedeapsa împotriva psihiatrului, care a motivat atacul prin nevoia de protejare a insurgenţilor musulmani care luptă împotriva Statelor Unite.

Procurorii cer condamnarea la moarte a psihiatrului militar în vârstă de 42 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici