Puncte vamale dintre Bulgaria şi Turcia, blocate de un protest al transportatorilor bulgari

Numeroşi şoferi de camioane bulgari au blocat, joi, pentru a doua oară în ultima săptămână, punctele de trecere a frontierei spre Turcia, protestând faţă de procedurile greoaie de control din partea turcă.

1135 afișări
Imaginea articolului Puncte vamale dintre Bulgaria şi Turcia, blocate de un protest al transportatorilor bulgari

Puncte vamale dintre Bulgaria şi Turcia, blocate de un protest al transportatorilor bulgari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

O coloană de camioane de zece kilometri s-a format la punctul vamal Kapitan Andreevo; o coloană similară, de doar cinci kilometri, este şi la punctul de trecere de la Lesovo.

Punctul vamal Kapitan Andreevo este unul dintre cele mai importante dinspre Europa de Est spre Orientul Mijlociu.

"Vom continua acţiunile de protest până când situaţia din Turcia se va schimba; Turcia trebuie să respecte reglementările europene şi internaţionale privind traficul rutier", a declarat patronul unei companii de transport, Petko Angelov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici