Punctul slab al armatei ruse în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării anunţă că lipsa muniţiilor rămâne „principalul factor limitativ” al Rusiei.

9838 afișări
Imaginea articolului Punctul slab al armatei ruse în Ucraina

Punctul slab al armatei ruse în Ucraina

În timp ce Rusia şi-a consolidat forţele în Ucraina pe fondul mobilizării continue din octombrie, „lipsa muniţiei rămâne foarte probabil factorul cheie limitativ al operaţiunilor ofensive ruseşti”, a raportat Ministerul britanic al Apărării, sâmbătă.
 
Rusia şi-a redus probabil atacurile cu rachete cu rază lungă de acţiune împotriva Ucrainei la o dată pe săptămână din cauza lipsei rachetelor de croazieră. 
 
Ministerul a adăugat că este puţin probabil ca Rusia „să îşi fi mărit stocul de muniţii de artilerie suficient de mult pentru a permite operaţiuni ofensive pe scară largă”.
 
În prezent, o vulnerabilitate a designului operaţional al Moscovei este că simpla menţinere a operaţiunilor de apărare pe linia frontului necesită o „risipă zilnică semnificativă ce constă în obuze şi rachete”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici