Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Moscova nu va răspunde declaraţiei lui Obama privind creşterea agresivităţii ruse în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că Moscova nu intenţionează să reacţioneze după ce preşedintele american, Barack Obama, a afirmat marţi că atitudinea Rusiei faţă de Ucraina devine din ce în ce mai agresivă, relatează Interfax.

512 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Moscova nu va răspunde declaraţiei lui Obama privind creşterea agresivităţii ruse în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Moscova nu va răspunde declaraţiei lui Obama privind creşterea agresivităţii ruse în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nimic nou. Am reacţionat în mod repetat la astfel de declaraţii. Prin urmare, nu vedem care ar fi rostul unei noi reacţii", a răspuns Peskov pentru Interfax după ce Barack Obama denunţase, în cadrul unei întrevederi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atitudinea "din ce în ce mai agresivă" a Rusiei în estul Ucrainei.

"Vom continua să sprijinim Kievul prin intermediul parteneriatului între NATO şi Ucraina", a dat asigurări Barack Obama, care l-a primit la Casa Abă pe Jens Stoltenberg.

Preşedintele american şi secretarul general al NATO au subliniat că vor acorda o mare importanţă respectării înţelegerilor de la Minsk.

"Am evocat din nou necesitatea implementării Acordului de la Minsk (semnat la 12 februarie). Este foarte important să ne asigurăm că Ucraina îşi va păstra integritatea teritorială şi suveranitatea", a spus preşedintele american.

Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu aproximativ 6.200 de morţi în peste un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici