Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc şi adjunctul acestuia şi-au dat demisia

Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc, americanul Greg Burke (foto), şi adjunctul acestuia, spaniola Paloma Garcia Ovejero, au demisionat astăzi din funcţie într-un moment de schimbări în sistemul de comunicare al Sfântului Scaun, relatează agenţia de ştiri EFE.

3277 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc şi adjunctul acestuia şi-au dat demisia

Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc şi adjunctul acestuia şi-au dat demisia (Foto: Hepta)

Biroul de presă al Sfântului Scaun a emis un comunicat de presă, informând în legătură cu demisia purtătorului de cuvânt, Greg Burke şi purtătorul de cuvânt adjunct, Paloma García Ovejero.

Suveranul Pontif a acceptat demisiile acestor doi jurnalişti cărora le-a oferit în iulie 2016 sarcina importantă de a conduce Sala de presă a Vaticanului, în calitate de director şi director adjunct, se menţionează în document.

Greg Burke şi-a început activitatea la Roma din 1994, când a fost numit corespondent al revistei americane Time. De-a lungul timpului, a mai lucrat pentru reţeaua americană de presă Fox News.

Paloma Garcia Ovejero a sosit la Roma în 2012 şi a devenit corespondent la Vatican şi în Italia pentru postul de radio Cope, care până atunci s-a bucurat timp de aproape 30 de ani vocea celebrei Paloma Gómez Borrero.

Înlocuitorul acestora va fi Alessandro Gisotti, care a ocupat funcţia de coordonator al departamentului de reţele de socializare online.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici