Putin a decis în problematica recunoaşterii independenţei regiunilor Lugansk şi Doneţk

Putin a anunţat că va decide luni dacă va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, în contextul tensiunilor cu Ucraina şi cu NATO.

526 afișări
Imaginea articolului Putin a decis în problematica recunoaşterii independenţei regiunilor Lugansk şi Doneţk
UPDATE 20:05 Putin a decis: în viitorul apropiat va semna un decret de recunoaştere a LNR şi a DNR.  Şefu de stat rus le-a spus acest lucru lui Macron şi Scholz. 
 
„Dragi colegi, am auzit opiniile dumneavoastră. Decizia va fi luată astăzi. Vreau să vă mulţumesc pentru participarea la această reuniune", a declarat Vladimir Putin, potrivit agenţiei RIA Novosti, după şedinţa Consiliului pentru Securitate Naţională.
 
O eventuală decizie de recunoaştere a independenţei autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu NATO şi Uniunea Europeană.
 
Sugestiile făcute luni de Vladimir Putin intră în contradicţie cu poziţia anunţată săptămâna trecută de Kremlin. Kremlinul anunţase că Vladimir Putin considera că proiectul Dumei de Stat privind recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk nu este în conformitate cu Acordul de la Minsk.
 
Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a aprobat săptămâna trecută o rezoluţie prin care îi propune preşedintelui Vladimir Putin recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk, afectate de un conflict militar între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici