Putin acuză Ucraina că a oferit armament şi trupe Georgiei

Premierul rus, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina, în cursul întâlnirii pe care a avut-o cu şeful Executivului de la Kiev, că a oferit armament Georgiei şi chiar a trimis militari pentru a ajuta această ţară în conflictul cu Rusia, relatează Sky News.

13 afișări
Imaginea articolului Putin acuză Ucraina că a oferit armament şi trupe Georgiei

Putin acuză Ucraina că a oferit armament şi trupe Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii în cursul întâlnirii pe care a avut-o în apropiere de Moscova cu premierul ucrainean Iulia Timoşenko.

Fără a se referi explicit la preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, Putin a sugerat că acesta a autorizat trimiterea de armament în Georgia înaintea conflictului din august cu Rusia.

De asemenea, Putin afirmă că militari ucraineni au luptat de partea Georgiei împotriva armatei ruse.

"Când oamenii şi echipamentele militare sunt folosiţi pentru uciderea militarilor ruşi, aceasta este o crimă", a spus Putin.

"În urmă cu doar câţiva ani, nu se gândea nimeni, nici măcar într-un coşmar, că ucrainenii şi ruşii vor lupta unii împotriva altora. Dar s-a întâmplat şi este o crimă", subliniază premierul rus.

Putin a subliniat că transporturile de arme către Georgia au continuat şi după începerea confruntărilor, unele echipamente militare fiind folosite de ucraineni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici