Putin afirmă că Ucraina suferă pierderi semnificative, dar admite lipsuri ale forţelor militare ruse

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, marţi, că forţele militare ucrainene suferă pierderi semnificative în cursul contraofensivei, dar a admis că armata rusă nu are suficientă muniţie de mare precizie şi drone, în timp ce Ucraina susţine că avansează pe front.

1298 afișări
Imaginea articolului Putin afirmă că Ucraina suferă pierderi semnificative, dar admite lipsuri ale forţelor militare ruse

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Pierderile Ucrainei se apropie de un nivel care poate fi catalogat drept catastrofal. Ucraina a lansat contraofensiva de amploare prin folosirea de echipamente rezervate în acest scop, pe 4 iunie, pe mai multe sectoare de pe front. Inamicul nu a avut succes în niciuna dintre aceste zone, a suferit pierderi grele", a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

Vladimir Putin a afirmat că Ucraina a pierdut "aproximativ 25%, poate chiar 30% din echipamentele" militare primite din Occident.

Preşedintele Rusiei a admis că armata rusă a pierdut 54 de tancuri şi a precizat că forţele militare ruse nu au suficientă muniţie de precizie şi nici drone. "Este clar că lipsesc mai multe lucruri: muniţie de mare precizie, echipamente de comunicaţii şi drone. Avem astfel de echipamente, din păcate nu în cantităţi suficiente", a recunoscut Putin.

În schimb, Administraţia de la Kiev a transmis că a avansat pe teren, în luptele intense din regiunile Zaporojie şi Doneţk. "Forţele militare ucrainene continuă operaţiunea defensivă în direcţia oraşului Bahmut. Militarii noştri avansează, inamicul pierde teren pe flancuri", a declarat marţi Oleksandr Sirskii, comandantul forţelor terestre ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici