Putin: Atentatele din Daghestan şi cele de la Moscova sunt o crimă împotriva întregii ţări

Atentatele comise în Daghestan, precum şi cele care au vizat metroul din Moscova sunt o crimă împotriva întregii Rusii, a declarat, miercuri, în faţa miniştrilor săi, şeful Guvernului rus, Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

42 afișări
Imaginea articolului Putin: Atentatele din Daghestan şi cele de la Moscova sunt o crimă împotriva întregii ţări

Putin: Atentatele din Daghestan şi cele de la Moscova sunt o crimă împotriva întregii ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contează mai puţin în ce parte a ţării au fost comise aceste atentate şi care au fost victimele lor, originea etnică şi confesiunea lor. Pentru noi, este vorba despre o crimă care vizează toată Rusia", a subliniat prim-ministrul rus.

"Nu exclud ca aceste crime să fi fost comise de aceiaşi bandiţi", a adăugat Putin.

La rândul său, preşedintele republicii ruse Daghestan, Magomedsalam Magomedov, a apreciat, miercuri, că atentatele de la Moscova şi din oraşul Kizliar, sunt "zalele aceluiaşi lanţ".

"Atentatele din Moscova şi Kizliar sunt zale dintr-un acelaşi lanţ. Aceşti oameni nu vor pacea, ci războiul", a declarat el, după exploziile de la Kizliar. Magomedov a adăugat că autorii atentatelor vor fi pedepsiţi dacă vor fi găsiţi.

Două explozii au avut loc luni dimineaţă, la un interval de 45 de minute, la staţiile de metrou Lubianka şi Park Kulturi, provocând moartea a cel puţin 39 de persoane şi rănirea altor 95.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise miercuri dimineaţă în localitatea Kizliar din Daghestan (Caucazul rus), în urma a două atentate consecutive. Prima explozie s-a produs într-o maşină care părăsea comisariatul de poliţie. Un kamikaze în uniformă de poliţist s-a aruncat în aer aproximativ 20 de minute mai târziu, el aflându-se într-un grup de anchetatori care inspectau zona primului atentat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici