Putin: Crimeea este pentru Rusia ceea ce Muntele Templului reprezintă pentru evrei şi musulmani

Peninsula Crimeea, anexată în martie de Rusia, este la fel de "sfântă" pentru ruşi cum este "Muntele Templului pentru evrei sau musulmani", a afirmat, joi, preşedintele rus Vladimir Putin, într-un discurs susţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului rus.

1452 afișări
Imaginea articolului Putin: Crimeea este pentru Rusia ceea ce Muntele Templului reprezintă pentru evrei şi musulmani

Putin: Crimeea este pentru Rusia ceea ce Muntele Templului reprezintă pentru evrei şi musulmani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peninsula Crimeea "are o enormă semnificaţie culturală, sfântă pentru Rusia, aşa cum are Muntele Templului din Ierusalim pentru musulmani sau evrei", a declarat preşedintele rus.

"În Crimeea, în fostul Chersonesos (viitorul Sevastopol - n.r.), prinţul Vladimir a fost botezat, înainte de creştinarea Rusiei", a menţionat Vladimir Putin. "În acest loc se află originile spirituale ale unităţii ancestrale a naţiunii ruse şi statului centralizat rus", a adăugat el. "În acest loc, strămoşii noştri au înţeles că reprezintă un singur popor, o dată pentru totdeauna", a subliniat preşedintele rus.

Peninsula Crimeea, oferită Ucrainei de liderul sovietic Nikita Hruşciov în 1954 - în perioada în care Rusia şi Ucraina făceau parte din Uniunea Sovietică - a fost anexată în martie de Moscova, după manifestaţiile prooccidentale de la Kiev care au dus la îndepărtarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Ţările occidentale au denunţat anexarea peninsulei şi au impus sancţiuni Moscovei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici