Vladimir Putin: Ucraina este doar un pretext pentru sancţiunile împotriva Rusiei

Criza din Ucraina nu a fost decât un pretext pentru a impune sancţiuni Rusiei, occidentalii vor de multă vreme să frâneze avansul Rusiei, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

781 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Ucraina este doar un pretext pentru sancţiunile împotriva Rusiei

Vladimir Putin: Ucraina este doar un pretext pentru sancţiunile împotriva Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sancţiunile nu sunt decât o reacţie nervoasă a Statelor Unite şi aliaţilor lor", a apreciat Putin în cadrul unui discurs care prezintă bilanţul anului în faţa camerelor reunite ale Parlamentului.

"Chiar şi fără aceasta (Crimeea, Ucraina), ei ar fi inventat altceva pentru a frâna posibilităţile de creştere ale Rusiei", a declarat el. "Acest mod de a trata lucrurile nu datează de ieri", a adăugat Putin.

Cu toate acestea, preşedintele rus a declarat că nu are nicio intenţie de a "rupe" relaţiile cu europenii şi Statele Unite.

El a criticat însă Statele Unite care "încearcă să influenţeze, în culise sau direct, relaţiile cu vecinii noştri". "Uneori, nu ştim cu cine să vorbim, cu guvernele sau direct cu protectorii sau sponsorii lor americani", a ironizat preşedintele rus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici