Putin, de frică că ar putea fi arestat sau asasinat, anunţă că nu va mai participa la summituri internaţionale, nici la inaugurarea lui Erdogan

  • Vladimir Putin nu va merge în India la summitul SCO din 4 iulie. Va participa doar "online".
  • Nu va fi prezent nici la inaugurarea prietenului său, Erdogan, de pe 3 iunie. Îl va reprezenta preşedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin
  • Este de aşteptat ca Putin să anunţe că nu va participa la summitul BRICS din august, găzduit de Africa de Sud, ţară membră din Commonwealthul britanic.
  • În martie 2023, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de război în Ucraina
1877 afișări
Imaginea articolului Putin, de frică că ar putea fi arestat sau asasinat, anunţă că nu va mai participa la summituri internaţionale, nici la inaugurarea lui Erdogan

Preşedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, va reprezenta Rusia la ceremonia de inaugurare a proaspătului preşedinte turc reales, Recep Tayyip Erdogan, a declarat consilierul prezidenţial Yuri Ushakov.

El a fost întrebat dacă a fost luată o decizie cu privire la cine va reprezenta Rusia la ceremonie. 

„Da, Viaceslav Viktorovici Volodin”, a răspuns el.

Ceremonia de inaugurare a lui Erdogan ar putea avea loc sâmbătă, 3 iunie, a declarat mai devreme consilierul prezidenţial Mehmet Uchum, transmite Interfax

Totodată, Putin a anunţat că nu va participa decât "online" la un summit important găzduit de India, care a preluat preşedinţia Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, transmite DP.ru

Evenimentul va avea loc pe 4 iulie 2023, sub coordonarea primului ministru indian Narendra Modi. 

Decizia privind formatul virtual al întâlnirii, potrivit surselor hinduse , a fost cauzată de dificultăţi cu programul multor şefi de state participante. În plus, guvernul indian nu a primit confirmarea finală privind numărul de membri SCO ce ar putea participa. 

Se observă că la summit sunt invitate toate statele membre SCO, adică China, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Tadjikistan, iar Uzbekistan, Iran, Belarus şi Mongolia sunt invitate în calitate de state observatoare, plus Turkmenistan. 
 
Tema summit-ului este „Către un SCO sigur”.

În ce priveşte summitul BRICS organizat în august 2023, care va fi găzduit de Africa de Sud, este probabil ca liderul rus să nu participe.

Deşi Africa de Sud este ţară semnatară a Curţii Internaţionale de Justiţie, autorităţile locale au susţinut că nu-l vor aresta pe Putin.

Totuşi, fiind o ţară membră a Comunităţii Naţiunilor (British Commonwealth) şi fostă colonie a Imperiului Britanic, liderul rus riscă să fie arestat de forţele speciale britanice dacă va păşi pe teritoriul ţării sud-africane. 

India şi Turcia nu sunt membre semnatare ale Curţii Internaţionale de Justiţie. 

În martie 2023, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de război în Ucraina. 

Recent, şeful spionului ucrainean a recunoscut că  asasinarea  lui Putin a devenit prioritară pentru serviciile de informaţii şi forţele speciale ucrainene, transmite Welt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici