Putin declară că are un "sentiment de nostalgie" faţă de fosta Germanie de Est

Premierul rus, Vladimir Putin, un fost agent KGB care se afla la post în Dresda în perioada comunistă, a declarat că are un "sentiment de nostalgie" faţă de fosta Germanie de Est, într-un interviu pentru postul rus de televiziune NTV.

29 afișări
Imaginea articolului Putin declară că are un "sentiment de nostalgie" faţă de fosta Germanie de Est

Putin declară că are un "sentiment de nostalgie" faţă de fosta Germanie de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre amintirile plăcute legate de şederea sa în acest oraş, între 1985 şi 1990, Vladimir Putin citează faptul că a studiat limba germană, excursiile la munte şi contactele cu colegii săi est-germani, în acest interviu care urmează să fie difuzat duminică, înaintea comemorării a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989.

"Încă îmi amintesc de acea căldură şi acea cordialitate", a declarat premierul, conform unor fragmente din interviu publicate de agenţiile ruse.

"Sunt foarte recunoscător pentru acest lucru. În această privinţă, există un sentiment de nostalgie", a subliniat el.

"Dar vedem cum se dezvoltă astăzi Republica Federală şi suntem bucuroşi că avem relaţii bune cu ea, pe o bază nouă", a adăugat Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici