Putin, despre modificările ce îi permit să fie preşedinte până în 2036: „Sunt ceea ce trebuie pentru Rusia”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că amendamentele constituţionale aprobate prin vot au realizat condiţiile pentru „dezvoltarea progresivă” a Rusiei în următoarele decenii, relatează Reuters.

6057 afișări
Imaginea articolului Putin, despre modificările ce îi permit să fie preşedinte până în 2036: „Sunt ceea ce trebuie pentru Rusia”

Putin despre modificările ce îi permit să fie preşedinte până în 2036: Sunt „ceea ce trebuie” pentru Rusia

Una dintre modificările aprobate prin votul care s-a încheiat la 1 iulie face ca Putin să poată rămâne la putere încă două mandate. O altă modificare acordă foştilor preşedinţi imunitate în faţa urmăririlor penale. Schimbările constituţionale adaugă referinţele la divinitate şi definesc căsătoria ca uniune dintre un bărbat şi o femeie.

Opozanţii au spus că votul a fost ilegal şi nelegitim, iar un grup independent de monitorizare a spus că votul a fost profund fraudat.

Agenţiile de ştiri ruse l-au citat pe Putin spunând: „Sunt absolut convins că facem un lucru corect prin adoptarea amendamentelor la actuala constituţie.”

„Amendamentele vor consolida naţiunea noastră şi vor aduce condiţiile pentru dezvoltarea progresivă a ţării noastre în deceniile următoare”, a spus el.

Kremlinul a salutat votul copleşitor în favoarea amendamentelor, clasificându-l ca un triumf al lui Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici