Putin este mulţumit de rezultatul summitului extraordinar al UE

Bunul simţ "a prevalat" în reacţia Uniunii Europene faţă de criza georgiană în cursul summitului UE de luni, deşi au existat şi propuneri "extremiste", a declarat marţi premierul rus Vladimir Putin.

19 afișări
Imaginea articolului Putin este mulţumit de rezultatul summitului extraordinar al UE

Putin este mulţumit de rezultatul summitului extraordinar al UE (Imagine: Mediafax Foto)

"Mulţumesc lui Dumnezeu că bunul simţ a prevalat. Nu vedem nicio concluzie sau iniţiativă extremistă şi asta este foarte bine", a spus Putin în cursul unei vizite la Taşkent.

"Au existat numeroase emoţii în cursul pregătirii summitului. Multe propuneri foarte dure, aş spune chiar extremiste", a continuat Putin.

În schimb, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi-a exprimat regretul că Uniunea Europeană "nu a înţeles complet" raţiunile intervenţiei ruse în Georgia.

"Din păcate, nu au fost înţelese în totalitate motivele pentru care Rusia a decis să contracareze agresiunea Georgiei şi a recunoscut Osetia de Sud şi Abhazia. Este trist, dar nu tragic, pentru că toate pot fi schimbate", a spus Medvedev, subliniind că Rusia nu riscă să fie izolată.

"Izolarea Rusiei este practic imposibilă. Nu există nicio izolare a Rusiei şi Rusia nu doreşte asta". a încheiat Medvedev.

Serghei Prihodko, un consilier al preşedintelui rus, şi-a exprimat speranţa că pe viitor va exista o abordare "pozitivă" a relaţiilor dintre Rusia şi SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici