Putin garantează exportul de cereale pe mare. Dar cere ridicarea unor sancţiuni

Rusia este pregătită să asigure trecerea în siguranţă a navelor cu cereale ucrainene fără nicio condiţie, a afirmat aseară preşedintele rus Vladimir Putin, promiţând că porturile ucrainene care au fost deminate pentru trecerea cerealelor nu vor fi atacate.

3366 afișări
Imaginea articolului Putin garantează exportul de cereale pe mare. Dar cere ridicarea unor sancţiuni

Putin garantează exportul de cereale pe mare. Dar cere ridicarea unor sancţiuni

„Nu vom profita de situaţia de deminare pentru, să zicem, să efectuăm un fel de atac dinspre mare”, a spus Putin, în timpul unui interviu la televiziunea publică.

„Vom garanta o trecere paşnică, vom garanta securitatea accesului în aceste porturi, vom asigura intrarea navelor străine şi deplasarea acestora, fără condiţii”, a adăugat Putin.

Rusia este gata să ofere porturile Mariupol şi Berdiansk, pentru a debloca exporturile de cereale către Ucraina. Acest lucru a fost anunţat de Vladimir Putin, potrivit Interfax.

„Cea mai simplă modalitate de a exporta grâu ucrainean este prin teritoriul Belarus”, a mai zis Putin, în interviul acordat canalului Rossiya-1.

„Este cea mai uşoară şi mai ieftină cale, dar pentru aceasta este necesară eliminarea sancţiunilor împotriva Belarusului”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici